BiH
0

Dodik: Nisam uvrijedio opoziciju

FENA
Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik u subotu je rekao da on nije uvrijedio poslanike opozicije u svojim izlaganjima.

Komentirajući izlazak poslanika SDS-a i SRS RS-a u subotu sa sjednice Narodne skupštine RS-a na počektu njegovog izlaganja izrevoltiranih što im se nije izvinio zbog izjava na sjednici u ponedjeljak, 17.decembra, Dodik je novinarima kazao da ne smatra da je to trebao da uradi jer, kako je naveo, nije čuo ništa ozbiljno u tom zahtjevu opozicije.

"Znam šta je definicija vlasti i to sam naučio kada sam studirao političke nauke. A ako je to nekome uvreda ja tu ništa ne mogu", rekao je Dodik.

Kazao je i da poslanici opozicije nisu dosljednji, jer su ušli u skupštinsku salu nakon njegovog izlaganja, a nisu ponovo izašli kada je uzeo riječ.

Šef poslaničkog Kluba SDS-a Borislav Bojić rekao je novinarima da je poziv Dodiku da se izvini Skupštini i opoziciji "jer su bili nazvani ružnim riječima", imao za cilj da se vrati dignitet najvišem zakonodavnom domu i uspostavi demokratska komunikacija u kojoj će opozicija iznositi svoje stavove i argumente o ključnim dokumentima za RS.

Poslanik SRS RS-a Milanko Mihajlica smatra da postoji potreba da Dodik uputi izvinjenje opoziciji, ali i javnosti zbog svog nastupa na prošloj sjednici "jer je diskreditirao Skupštini i Vladu RS-a".

Poslanici SDS-a i SRS RS-a vratili su se u subotu u Skupštinu nakon izlaganja premijera Dodik i učestvuju u raspravi o Ekonomskoj politici RS-a za 2008.godinu.

U toku je rasprava koja je ponovo najviše usmjerena u međusobne optužbe vladajućih stranaka i opozicije o ovom pitanju.