BiH
0

Dodik: Neću se sastati sa Silajdžićem i nema koalicije SNSD i Stranke za BiH

FENA
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik demantovao je u subotu u Bijeljini najave pojednih medija da će se u ponedjeljak u Sarajevu sastati sa liderom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem kako bi razgovarao o uslovima za formiranje vlasti na državnom nivou, javio je dopisnik FENE.

Dodik je ponovio da SNSD, kada je u pitanju formiranje vlasti na državnom nivou, neće ulaziti ni u kakav partnerski odnos sa Strankom za BiH.

Kategorično je ustvrdio da je pisanje u subotnjem izdanju od 4. novembra sarajevskog "Avaza" o navodno njegovom za ponedeljak najavljenom sastanku sa Silajdžićem neistina.

"Stranka za BiH za nas je neozbiljna, nerealna, idealistička partija. Sa takvim ne ulazimo u partnerstvo pri formiranju vlasti na državnom nivou", kazao je Dodik.

Dodao je da je stav SNSD-a, kada je u pitanju navodna koalicija SNSD i Stranke za BiH, jasan - "gospodin Silajdžić nas ne interesuje".

Lider SNSD je rekao da Federacija BiH "ima problem da joj "Avaz" vodi politiku", te da je, s obzirom da je dobro upoznat sa subotnjim tekstom ovog lista, sve "apsolutna neistina", javili su mediji u RS-u.