BiH
73

Dodik: Neću se polijevati vodom, ali ću donirati 500 KM

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će, kako je saopćeno, lično uplatiti novčana sredstva u iznosu od 500 KM na račun udruženja oboljelih od amiotrofične lateralne skleroze i tako uzeti učešće u globalnoj akciji.

"Za humanost nije potreban izazov, već svijest o važnosti problema. Neću se polijevati vodom, niti ću prozivati ikoga pojedinačno da to dalje čini, ali pozivam sve one koji to mogu, da se uključe u borbu protiv ove opake bolesti, na način da doniraju novčana sredstva", rekao je Dodik.

Iz njegovog kabineta navode u saopćenju da je dosad lično učestvovao u velikom broju humanitarnih akcija, a u proteklom periodu i iz budžeta predsjednika RS-a izdvojena su značajna sredstva za pomoć oboljelim od različitih bolesti, o čemu je javnost na vrijeme informisana.

Na pitanje novinara Dodik jučer nije pokazao interesovanje da prihvati "Ledeni izazov", na koji ga je pozvao premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača.

Lipovača je dan ranije prihvatio "Ledeni izazov" na kojeg ga je pozvalo više osoba.

On je zatim "izazvao" Milorada Dodika, predsjednika RS-a i SNSD-a uz riječi: "Mile nemoj da me osramotiš".

"Ledeni izazov" je pokrenut u svijetu kako bi se skrenula pažnja da se pomogne ljudima koji boluju od amiotrofične lateralne skleroze.