Doris Pack
0

"Dodik ne sluša nikog i misli da je najpametniji"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zastupnica u Evropskom parlamentu i izvjestiteljica za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack je predsjednika Vlade Republike srpske Milorada Dodika nazvala svojeglavim te je naglasila kako ne vjeruje da njega iko može razuvjeriti od "onoga što on zamisli".

U intervjuu za novosadski Dnevnik Pack je odgovorila na informacije da su srpski političari iz Beograda pokušali utjecati na Dodika da bude pragmatičniji i konstruktivniji u političkom životu BiH.

"Možda bi Dodik i mogao poslušati savjete iz Beograda prije onih iz Evrope, ali ipak mislim da je toliko tvrdoglav i uvjeren da on sve zna najbolje te da nema tog savjetnika kojega bi on poslušao", dodala je Pack.

"Prilično sam uvjerena da Dodik sve radi kako on to želi i nikoga ne konsultira o svojim potezima, ni Bruxelles ni Beograd", tvrdi Doris Pack naglašavajući da Dodik često samo želi prikazati da ga Beograd podržava u nečemu što je za njega važno.

Ususret konferenciji koja će se u petak održati u Butmiru, a koju će predvoditi SAD i EU, Pack se nada da će biti "definirane smjernice za proces reformi u BiH, te da će biti postavljeni okviri za funkcionalniju i efikasniju BiH".