"Umalo se sve poklopilo"
0

Dodik Lagumdžiji posudio novac da se kladi na BiH protiv Brazila

Sarajevo-x.com
Zlatko Lagumdžija i Milorad Dodik (Foto: Sarajevo-x.com)
Zlatko Lagumdžija i Milorad Dodik (Foto: Sarajevo-x.com)
Lider SDP-a i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija večeras je izjavio kako mu je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posudio novac da se kladi na našu nogometnu reprezentaciju protiv Brazila.

"Kladili smo se vlasnik Nezavisnih novina Željko Kopanja i ja. Kopanja je uplatio novac na Brazil, a ja, naravno, na BiH. No, kako uza se nisam imao novac, posudio mi ga je Milorad Dodik i ja sam uplatio na BiH", rekao je Lagumdžija tokom obraćanja uživo iz Brčkog u Dnevniku Federalne televizije.

Lider SDP-a je još dodao da mu je Kopanja kazao da bi volio da Lagumdžjia uzme novac, bez obzira što se on kladio na Brazil.

"Malo je nedostajalo da se sve poklopi, da naša reprezentacija pobijedi, da uzmem novac, zbog čega bi i Kopanji bilo drago, te da to učinim novcem koji mi je posudio Milorad Dodik", zaključio je Lagumdžija.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastao se danas, u okviru konsultacija s predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH, s gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH Miroslavom Gavrićem i čelnicima Skupštine Brčko Distrikta BiH.

Teme sastanka bile su evroatlantske integracije BiH, ekonomska diplomatija i koordinacija i saradnja Ministarstva vanjskih poslova BiH i institucija Brčko Distrika BiH.