BiH
0

Dodik kritikovao Malkića

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik kritikovao je načelnika Srebrenice Abdurahmana Malkića što nije prisustvovao sastanku koji je održan danas na Mrakovici sa svim načelnicima i gradonačelnicima u RS-u, a na kojem je predstavljen razvojni program RS-a za period do 2010. godine.

„Vidim da lokalni načelnik Srebrenice ignoriše (Malkić) i ovaj sastanak i to govori da se on već opredijelio“, kazao je Dodik u izjavi novinarima na Mrakovici.

On nije isključio mogućnost da se prekinu kontakti s određenim strukturama vlasti Srebrenice ukoliko se i dalje bude insistiralo na izdvajanju te općine iz RS-a.

Ponovio je da su bošnjački odbornici Skupštine općine Srebrenica donijeli neustavnu i protivzakonitu rezoluciju u kojoj se zagovara poseban status te općine, a što, kako tvrdi Dodik, nije u skladu ni s namjerama međunarodne zajednice u BiH.

„Pokušali smo u ovom vremenu da ih umolimo da povuku takvu odluku ali oni ignorišu sve zahtjeve pa ćemo početi i mi njih ignorisati“, naglasio je Dodik.