Oštra reakcija SDP-a
0

"Dodik je u panici"

Sarajevo-x.com
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Nakon što je premijer Republike Srpske Milorad Dodik pisanom instrukcijom zabranio svim ministarstvima, javnim ustanovama i preduzećima u RS-u svaki oblik kontakta s novinarima i urednicima Federalne televizije, uključujući i marketinšku saradnju, oštro su reagirali iz SDP-a.

"Nakon što je zaveo potpuni informativni mrak u RS-u, te nije uspio staviti pod kontrolu FTV kao najjaču TV kuću u našoj zemlji, njenim bojkotom pokušava narušiti ugled najgledanijeg programa u BiH. Njegovi posljednji potezi samo pokazuju očaj i bezizlaznu situaciju u kojoj se našao", navodi se u saopćenju SDP-a.

Osvrnuli su se i na poziv srpskim predstavnicima da razmisle o učešću u radu institucija BiH, koji je uputio član Predsjedništva Nebojša Radmanović, koji je i član SNSD-a.

"Neprihvatljivo je da član Predsjedništva bilo koje države poziva na bojkot državnih institucija u kojima sjedi i redovno prima basnoslovne iznose novca", ističu iz SDP-a.

Navode kako je očito da čelnici SNSD-a u izbornoj godini skreću pažnju sa stvarnih životnih problema, napadajući BiH i njene institucije.

"SDP BiH ih želi podsjetiti kako se proveo čovjek koji se tako ponašao i koji danas sjedi na optuženičkoj klupi u Hagu. Sigurni smo da će oni koji se pokušavaju na ovakav način dodvoravati biračima biti kažnjeni na izborima u oktobru", poručili su iz ove stranke.