Sarajevo
0

Dodik danas sa izaslanicima SAD i EU

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Predsjednik Vlade Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik najavio je da će danas učestvovati u bilateralnim razgovorima sa zvaničnicima američke i administracije EU u Sarajevu.

"SNSD ima sastanak sa Stuartom Jonesom. Biće to u Sarajevu. Tačan termin ne znam, ali biće to popodne", rekao je Dodik Srni.

  Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić ranije je danas Srni  potvrdio  da će  se danas u Sarajevu sastati sa američkim i evropskim zvaničnicama. 

"Odazvaću se ovom pozivu i sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Stuartom Jonesom ću razgovarati o promjeni Ustava BiH i butmirskom procesu", rekao je Ivanić.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Stuart Jones i direktor Sekretarijata Savjeta EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i centralnu Aziju Zoltan Martinusz ove sedmice počeli su u Sarajevu nove razgovore sa predstavnicima stranaka,  koje su 9. i 20. oktobra učestvovale u razgovorima u Butmiru.

Predstavnici sedam   parlamentarnih stranaka u BiH  sa izaslanicima EU i SAD danas su  u  Sarajevu dogovorili   da naredni sastanak bude održan za sedam dana, a da sve političke partije do petka, 6. novembra, dostave svoje prijedloge u pisanoj formi.