BiH
12

Dodik: Bosić nema dokaze protiv mene

FENA
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će se lider SDS-a Mladen Bosić "morati suočiti s neistinom“, jer protiv njega nema nijedne pravosnažne presude ili optužnice koja bi dokazala Bosićeve tvdnje da je "ukrao milione KM“.

"Bosić nema dokaze za to što tvrdi i sada pokušava da napravi jednu medijsku karikaturu. To je propaganda koja se vrši da bi ostao medijski aktivan", dodao je.

Dodik je na pres-konferenciji u Banjoj Luci, komentirajući pripremno ročište danas u Osnovnom sudu u Banjoj Luci po njegovoj tužbi protiv Bosića za klevetu, kazao da Bosić nema dokaza za svoje tvrdnje da je "ukrao milione", jer nema nijednu sudsku presudu koja o tome govori, niti se protiv njega vodi krivični postupak.

"Oni su uvjereni da samo što oni kažu da je istina", ustvrdio je Dodik i naveo da je drugačije, Bosić bi njega tužio, a ne on njega za klevetu.

Bosića je optužio da je na današnjem pripremnom ročištu dao medijski značaj koji ne treba da ima, a da on vjeruje u sud i da će ga u ovom slučaju zastupati advokat i sačekat će presudu.

Podsjetio je da su protiv njega vođeni određeni postupci u ranijem periodu, ali nikada ništa nije dokazano i da je "relaksiran jer vidi da u SDS-u nemaju dokaza“. Dodik je naveo i da njegov sin nije dobio kredit od tri miliona KM, već njegova firma.

Dodikov osnov za tužbu je ranija Bosićeva konstatacija da "Milorad Dodik, čovjek koji je sve slagao u vezi s referendumom o otcjepljenju RS-a, vraćanju nadležnosti u pravosuđu s nivoa BiH, reviziji privatizacije, obračunu s kriminalnom i koji je ukrao milionske iznose, za nekoga može reći da je lažov".

Bosić je ovo rekao reagirajući na prethodne Dodikove navode da je "Bosić patološki lažov". Dodik je inače Bosića tužio zbog dijela rečenice "da je ukrao milionske iznose".

U tužbi koju je Milorad Dodik podnio protiv Mladena Bosića zbog klevete traži se naknada štete od 10.000 KM.