BiH
0

Dodik: Bilo je bezbolnije donijeti izborne izmjene nego statut općine Srebrenica

FENA
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da je “bilo bezbolnije” da se usvoje izmjene izbornih pravila za Srebrenicu jer ta stranka ne podržava izmjene Statuta te općine.

On je naveo da je usvajanjem izmjena Izbornog zakona BiH, kada je u pitanju Srebrenica, danas u parlamentu BiH “završena sva priča o političkim konstrukcijama u vezi sa Srebrenicom i istakao da SNSD ne namjerava da se bavi promjenama Statuta u toj općini, kojih neće ni biti”.

Dodik tvrdi da usvojene izmjene Izbornog zakona BiH za izbore u Srebrenici “daju šansu da Srbi tamo imaju svog načelnika”.

Najavio je će sve učiniti da SNSD i druge partije iz RS-a u Srebrenici imaju zajedničkog kandidata za načelnika te općine i da imaju dovoljnu skupštinsku većinu.

"To što neki u Sarajevu stalno koriste međunarodnu zajednicu da bi nešto problematizovali isključivo je njihov problem i svima koji traže promjenu Statuta u općini Srebrenica poručujem da se to neće desiti", rekao je lider SNSD-a.

Dodik je danas u Aleksandrovcu kod Laktaša razgovarao s delegacijom francuskog Senata koju čine senatori Didier Boulaud, Christian Cambon i Catherine Tasca.