BiH
0

Dodik: BiH u budućnosti razvijena i federalno uređena zemlja

FENA
Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik u budućnosti vidi BiH kao razvijenu, demokratsku i federalno uređen zemlju. Istaknuo je da SNSD ne želi nikakvu destabilizaciju, već da u BiH RS bude shvaćena i prihvaćena sa svim svojim demokratski, ekonomskim i političkim kapacitetima.

Dodik je u subotu u Banjoj Luci, u obraćanju na Trećem Saboru SNSD-a, kazao da je za tu stranku RS trajna kategorija za koju će se zalagati i obezbjediti da u demokratskim uvjetima i životu BiH uvijek pokaže svoje "dobro i pravo lice".

Naveo je da prošlost koja nas opterećuje mora da bude prevaziđena isključivo našim dobrim namjerama, tolerancijama, te željama da na ovim prostorima trajno zavlada mir.

Lider SNSD-a istaknuo je da je cilj uključenje BiH u Evropsku uniju, a da je nemoguće da se na tom putu mjenja svoju ustavnu strukturu jer to nije uradila nijedna zemlja.

Ukazao je i na rezultate stranke postignute u proteklom periodu, naglasivši da ta stranka zbog svoje jačine i podrške koju uživa kod građana "može dugoročno računati na vršenje vlasti u RS-u i BiH".

Na Trećem Saboru SNSD-a kao gosti prisustvuju predstavnici stranka socijaldemokratske i socijalističe opcije iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Francuske, Italije, Španije, Bugarske, Švedske, kao i predstavnici više ambasada u BiH.

Učesnike sabora pozdravili su i gosti potpredsjednik RS-a i visoki funkcioner SDA Adil Osmanović, zamjenik predsjednika HDZ-a 1990 Martin Raguž, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, DNS-a Marko Pavić, te PDP-a Slobodan Nagradić, a pismenu čestitku je uputio i lider Demokratske stranke i predsjednik Srbije Boris Tadić.

Na Trećem Saboru je za predsjednika SNSD-a ponovo izabran Milorad Dodik, a izabrani su i novi članovi Glavnog odbora.