BiH
0

Dodik bez komentara na tvrdnje da mu je zapad okrenuo leđa

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik odbio je danas da komentira informaciju američkog Instituta za strateška istraživanja po kojoj je zapad Dodiku okrenuo leđa, te da je tokom posjete Vašingtonu imao sukob sa američkim ambasadorom u BiH Daglasom Meklhejnijem.

"Pitajte za to zapad, što mene pitate. Nemam šta da odgovaram i ne interesuju me naručeni izvještaji što je očigledno i vi ste to mogli da zaključite", kazao je Dodik upitan da prokomentira te informacije i dodao da razni instituti imaju pravo da pišu šta hoće.

"Da li problem mene ili zapada, pitajte zapad. Ja znam svoj stav, a to je da je RS trajna kategorija. Ko to zanemaruje ne može da očekuje nikakvo drugo rješenje", rekao je Dodik i dodao da "ako je to protiv zapada, onda je on protiv zapada".

Osvrćući se na najavljenu inicijativu visokog predstavnika u BiH Kristijana Švarc-Šilinga da će lično pokrenuti nove razgovore o ustavnim promjenama, Milorad Dodik je kazao da "je umoran od toga, ali da je svaki razgovor dobro došao".