BiH
384

Doček Nove godine u Sarajevu uz Hanku Paldum, Mirzu Šoljanina i Laku

Piše: E.S.H.
Hanka Paldum, Mirza Šoljanin i Elvir Laković laka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hanka Paldum, Mirza Šoljanin i Elvir Laković laka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hanka Paldum, Elvir Laković Laka, Mirza Šoljanin i učesnici X Factora će uvesti Sarajlije u Novu 2015. godinu, potvrđeno je za Klix.ba u Gradskoj upravi.

Program će, za razliku od prethodnih godina, započeti u 18 sati, a program koji će trajati do 22 sata će biti namijenjen najmlađima. Zatim slijede nastupi bh. pjevača i muzičara, a u ponoć će tradicionalno, na dvije lokacije biti organizovan vatromet, na Trgu djece Sarajeva i na Mojmilu.

Kako saznajemo, želja gradonačelnika je bila da na Trgu djece Sarajeva 31. decembra nastupe bh. izvođači i grupe. Osim aktivnosti na sam doček Nove godine, Gradska uprava će i prve dane januara obilježiti u prazničnoj atmosferi, te će podijeliti paketiće.

Osigurani su i paketići za djecu sa invaliditetom i djecu koja su iz socijalno ugroženih porodica. Paketići će biti dodijeljeni u Međunarodnom centru za djecu i omladinu 23. decembra, kada će biti održane i tri predstave. Pacijenti sa Pedijatrijske klinike će također dobiti paketiće, a uručit će im ih gradonačelnik Ivo Komšić, koji će prvog januarskog dana posjetiti majku koja na svijet donese prvu bebu u 2015. godini.

Važno je istaći da će Gradska služba izdvojiti 70.000 KM za organizovanje dočeka Nove godine, uz dodatne troškove za osiguranje sigurnosti, ali iz Gradske uprave skreću pažnju da na ovaj način u Sarajevo dođe višestruko više novca. Turisti ne dođu samo na doček Nove godine, već u glavnom gradu BiH provedu nekoliko dana, što povećava krajnju dobit za Sarajevo, kako u turizmu, hotelijerstvu, tako i u uslužnim i zanatskim djelatnostima.