BiH
0

Doček Nove godine na otvorenom u Banjoj Luci dosta skromnije

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Za doček Nove godine na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci bit će utrošeno oko 35.000 KM, što je znatno manje u odnosu na prethodne godine.

Međutim, gradonačenik najvećeg grada u RS-u Slobodan Gavranović tvrdi da to ne znači da će biti manje svečano i da će izostati dobra zabava uz domaće izvođače, a nastupit će "Vanja the Frog", Krajiški trubači i "Balkan ekspres bend".

Gavranović je, nakon današnjeg sastanka predstavnika ustanova i institucija, koje će učestvovati u organizaciji dočeka na otvorenom, rekao da je sve spremno za doček Nove 2013. godine na Trgu Krajine.

Na sastanku je sumirano šta je sve preduzeto u organizaciji dočeka, a bilo je riječi i o obilježavanju Dana Republike – 9. januara.

Gavranović kaže da će i Pravoslavna nova godina, kao praznik biti obilježena, ali uz drugačiji koncept. Po njegovima riječima, s crkvenim vlastima je dogovoreno da kompletan program bude održan u i oko Hrama "Hrista Spasitelja".

Direktor kulturnog centra Banski dvor Milorad Petrić izjavio je da će program na Trgu Krajine, 31. decembra, početi u 11 sati i to obilježavanjem dječije Nove godine. Nastupit će dječiji hor "Vrapčići", a posebna atrakcija bit će "vožnja" rafting-čamcima po Trgu Krajine.

Petrić je naglasio da će centralni dio programa početi u 20 sati i trajat će do 1.00 sat iza ponoći.

Organizacioni odbor dočeka i ovaj put apeluje na sve građane da za vrijeme slavlja ne koriste pirotehnička sredstva.

U novogodišnjoj noći Grad Banja Luka osigurat će besplatan prijevoz do Trga Krajine.