BiH
15

Doček Nove godina u Sarajevu uz vatromet i posebne sadržaje za djecu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Grad Sarajevo organizirat će doček Nove 2015. godine na Trgu djece Sarajeva, ispred BBi centra, potvrđeno je iz Gradske uprave.

Kako navode u saopćenju, uvjereni su da će svima, koji se odluče ispratiti staru i dočekati Novu 2015. godinu na otvorenom, i ovaj put pružiti dobru zabavu, sigurnost i radost u novogodišnjoj noći u kojoj će biti upriličen nezaboravan vatromet.

Izvršni odbor za pripremu i organizaciju dočeka Nove 2015. je u završnoj fazi pregovora sa ponuđačima za organizaciju Centralnog i Dječijeg programa.

Novina u odnosu na ranije dočeke Nove godine u gradu jeste da će Gradska uprava od ponuđača tražiti da se obogati program za djecu školskog uzrasta, te da se angažiraju mladi sarajevski i bh. pjevači i bendovi u cilju njihove promocije.

Planirano je da se ovaj program realizuje od 18 do 22 sata, pred sami početak Centralnog dijela javnog dočeka Nove godine na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI-a centra.

Gradska uprava će, također, predložiti ponuđačima da u najfrekvetnijim ulicama u gradu, već od 12 sati 31.decembra, organiziraju kraće prigodne manifestacije, poput šarolikih i neobičnih uličnih perfomansa..., kako bi građanima i gostima grada ovogodišnji doček u bh. prijestolnici učinili nezaboravnim i jedinstvenim.

Gradska uprava će, kako su saopćili, kod donošenja konačne odluke voditi računa o atraktivnosti programa, sigurnosti posjetilaca i nastojat će se da se postigne najbolji omjer cijene i kvalitete.

I ove godine Grad Sarajevo očekuje veliki priliv gostiju iz regije i inostranstva, koji će zasigurno doprinijeti značajnim finansijskim efektima kako u turizmu, hotelijerstvu, tako i u uslužnim i zanatskim djelatnostima.