BiH
665

Dobrinja dobija prvo sportsko igralište sa umjetnom travom

Klix.ba
Općina Novi Grad Sarajevo realizira projekt rekonstrukcije i uređenja sportskog igrališta u ulici Mustafe Kamerića u naselju Dobrinja, gdje se privode kraju radovi na postavljanju umjetne trave vrhunske kvalitete.

Bit će to prvo sportsko igralište sa umjetnom podlogom u ovom dijelu općine Novi Grad, koje će građanima biti na raspolaganju od iduće sedmice.

Na sportskom terenu koji će se moći koristiti za fudbal, urađena je sanacija postojeće ograde i zaštitne mreže, a u narednom periodu bit će završeno postavljanje umjetne trave i golova. Završetkom ovog igrališta naselje Dobrinja bit će upotpunjeno novim sportskim sadržajima.

Igralište će biti dato na upravljanje Javnom preduzeću "Lokom“, a građanima će biti omogućeni i slobodni termini korištenja terena.

"Programom uređenja sportske infrastrukture, Općina Novi Grad Sarajevo ove godine planira izgradnju tri sportska igrališta i šest dječijih igrališta, a sve u cilju unapređenja života naših građana. Za ove namjene u općinskom budžetu je planirano 700.000 KM“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Također, dodao je da su pri kraju radovi na izgradnji sportskog igrališta u ulici Porodice Šehića u Mjesnoj zajednici "Naselje heroja Sokolje“, čija je realizacija započeta krajem prošle godine, a za tu namjenu Općina je izdvojila 93.500 KM.