Trudnica stara 12 godina
0

Dobojlija bez sankcija za vezu s maloljetnicom

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dobojska policija još nije uhapsila 24-godišnjeg Dalibora Marinkovića iz dobojskog sela, koji je optužen za krivično djelo vanbračne zajednice sa maloljetnicom, jer im Okružno tužilaštvo iz Doboja nije izdalo za to nalog.

Naime, ovdašnji mediji su objavili da je 12-godišnja djevojčica LJ.S. iz sela Ostružnje iz okoline Doboja trudna i da uskoro treba postati majka, te da je otac upravo Marinković.

U Centru javne bezbjednosti u Doboju potvrdili su da im je majka djevojčice prijavila ovaj slučaj još prošle godine.

"Njena majka je 23. oktobra 2008. godine prijavila da se djevojčica nije vratila kući, te da ima informaciju da je sa Daliborom Marinkovićem sa kojim želi da osnuje vanbračnu zajednicu. Odmah poslije, o tome su obaviješteni Centar za socijalni rad i Okružno tužilaštvo u Doboju. Kasnije nismo dobili nalog za hapšenje niti nam je izdata bilo kakva naredba u vezi s ovim slučajem", kazala je za Sarajevo-x.com portparolka Centra za javnu bezbjednost Doboj Ljerka Stanimirović.

Okružno tužilaštvo u Doboju danas se nije oglasilo povodom ovog slučaja, jer je, kao što su naveli, tužilac koji vodi ovaj slučaj odsutan.