BiH
0

Doboj: Ukradeni zatezni tegovi na pruzi, izbjegnuta katastrofa zahvaljujući reakciji radnika

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Željeznički saobraćaj na relaciji Doboj - Modriča danas je bio privremeno u prekidu pošto je zbog krađe 15 zateznih tegova pala kontaktna mreža kod Koprivne, ali je zahvaljujući brzoj intervenciji izbjegnuto moguće iskliznuće voza, rečeno je Srni u "Željeznicama Republike Srpske".

Radnici "Željeznica" uočili su da je na dionici od Koprivne prema Modriči u 13.40 minuta pala kontaktna mreža i samo zahvaljujući brzoj intervenciji radnika za održavanje pruge Sekcije Doboj izbjegnuta je katastrofa, navode u ovom preduzeću.

Tegovi koje su kradljivci odnijeli služe za zatezanje kontaktne mreže, koja je u ovom slučaju pala na prugu.

U "Željeznicama" navode da je skinuto 20 zateznih tegova, od kojih je 15 odneseno, a pet je ostalo pored pruge.

Izvršni direktor Poslova infrastrukture u "Željeznicama" Dragan Subašić rekao je da ovo nije prvi put da je imovina ovog preduzeća na meti lopova.

"Sve dok se ne izvrše izmjene u Krivičnom zakonu po kojem će ovakve krađe biti tretirane kao diverzija, imaćemo problema sa lopovima koji našu imovinu prodaju u staro željezo", istakao je Subašić.

Kradljivci su i ranije nosili tegove koji služe za zatezanje žica pod naponom od 25.000 volti, pa iz Uprave "Željeznica" apeluju da stanovništvo, ako primijete da neko krade viseće tegove, to prijave najbližoj policijskoj stanici.

Dobojska policija traga za nepoznatim počiniocima koji su poskidali zatezne tegove na pruzi od Doboja prema Modriči, rekao je Srni dežurni operativni u Centru javne bezbjednosti Doboj.