BiH
8

Doboj: Poplava je Slavki Petričević uništila sve od čega je živjela

FENA
Doboj prije nekoliko dana (Foto: Klix.ba)
Doboj prije nekoliko dana (Foto: Klix.ba)
Slavka Petričević je nekada imala radnju u kojoj je prodavala metalnu robu, alat, vodomaterijal, elektroopremu i drugo, no nabujala rijeka Bosna sve to je uništila kada je poplavila Doboj.

Ona procjenjuje da je u radnji imala oko 50.000 KM vrijednosti robe, a najviše joj je žao što je dva dana prije poplave kupila robu u vrijednosti od 5.000 KM. Sve je sada uništeno.

Novinari Agencije FENA tokom boravka u Doboju zatekli su nju, njenu kćerku i dobre ljude koji su odlučili pomoći Slavki, kako peru stvari iz radnje u nadi da će barem nešto od svega spasiti.

Slavka tvrdi da joj šteta nikada neće biti nadoknađena i bez nade kaže da bi za nju možda bilo spasa da situacija nije svima ista jer bi jedni pomogli drugima, a ovako će biti teško sve to dovesti u red.

Ova uplakana žena kaže da je i njena vikendica uništena, ali je sretna što još ima stan u kojem može živjeti i spavati.

"Dobri ljudi došli su mi pomoći, ali nemam im šta ponuditi", kaže Slavka besciljno perući alat koji će sigurno na kraju morati baciti iako će je zbog toga kaže "duša boljeti".

Pokazala nam je alat i mašine kojima nema spasa. Svaki komad alata koštao je najmanje 16 ili 20 KM, a o muljem i vodom uništenim mašinama jedva je govorila.

Porodični biznis, od kojeg su živjeli ona i njena porodica, teško će biti povratiti i stati ponovo na noge jer će to biti novi početak.

Brojni poslovni objekti stradali su u gradu Doboju nakon što je nabujala rijeka Bosna poplavila ovaj grad ostavljajući mulj, smeće i nesnosan smrad, ali i ljudske žrtve.