Uhapšene dvije osobe
0

Doboj: Pokušao da napastvuje šestogodišnju djevojčicu

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dobojska policija uhapsila je dvadesetčetvorogodišnjeg Sašu Stanojevića iz Pločnika, opština Doboj, zbog sumnje da je pokušao da napastvuje šestogodišnju djevojčicu, kao i Tonija Labudovića (48) iz Doboja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe, saznaje Srna nezvanično.

Centar javne bezbjednosti Doboj saopštio je da se u Ulici Ozrenskih srpskih brigada u Doboju šestogodišnja djevojčica juče obratila za pomoć prolaznici, navodeći da je napastovana od "jednog čike", nakon čega je slučaj prijavljen nadležnoj policijskoj stanici.

Policija je do sada utvrdila da je djevojčica, zajedno sa svojom maloljetnom sestrom, boravila u kući osobe T.L, koji ih je koristio za prosjačenje na području Doboja.

"Navedena osoba je, prethodno se dogovorivši sa S.S., djevojčicu poslala u kupovinu, gdje ju je S.S. susreo i odveo u napušteni objekat u blizini Željezničke stanice u Doboju, gdje ju je fizički savladovao kako bi nad njom izvršio polnu radnju, ali je djevojčica uspjela da pobjegne", navedeno je u saopštenju.

Utvrđeno je da su roditelji maloljetne djevojčice doveli i ostavili kod T.L, koji ih je u posljednjih deset dana prisiljavao na prosjačenje. "Roditelji, čiji su inicijali E.O. i H.A, a koji su sa područja opštine Modriča, lišeni su slobode, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe", dodaje se u saopštenju.

Policija je osobu S.S. lišila slobode zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo zadovoljenje polnih strasti pred drugim, a osoba T.L. zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.

O navedenom događaju obaviješten je nadležni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, pod čijim nadzorom se provodi kriminalistička obrada nad navedenim osobama. Obaviješten je i Centar za socijalni rad Modriča, koji je zbrinuo maloljetne djevojčice.
Srna nezvanično saznaje da su mještani Pločnika policiji ranije prijavljivali da je uhapšeni Stanojević imao običaj da se skine go i tako hoda po naselju, ali da policija to nije uspjela da dokaže.