BiH
0

Doboj: Otvoren Dom kulture u povratničkom naselju Svjetliča

SRNA
Doboj
Doboj
U povratničkom naselju Svjetliča u opštini Doboj otvoren je obnovljeni Dom kulture ukupne površine 150 metara kvadratnih.

"Obnova Doma kulture značajna je za sve stanovnike, ne samo ovog, već i susjednih naselja, jer su u njemu stvoreni uslovi za društveni i kulturno-zabavni rad, posebno za mlade", izjavio je Srni predsjednik Mjesne zajednice Svjetliča Salko Hodžić. On je podsjetio da je obnova Doma kulture, osim akcija mjesnog stanovništva, koštala oko 100.000 KM, od čega je 80 odsto obezbijedilo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH, a 20 odsto opština Doboj.

Nakon otvaranja Doma kulture, u velikoj sali održan je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupila kulturno-umjetnička društva (KUD) "2. Juni" iz naselja Stanić Rijeka u opštini Doboj i Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" iz opštine Doboj Istok.

Otvaranju i kulturno-umjetničkom programu, osim mještana Svjetliče i susjednih naselja, prisustvovali su predstavnici Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH i društveno-političkih organizacija iz opštine Doboj i federalnih opština Doboj Istok i Doboj Jug. 

U naselju Svjetliča, udaljenom oko pet kilometara od gradskog centra Doboja, živi oko 220 povratničkih bošnjačkih porodica sa oko 900 članova.