Zbog rušenja temelja rodne kuće
1

Doboj: Đorđić odustao od samospaljivanja, sutra započinje štrajk glađu

SRNA
Doboj
Doboj
Velimir Đorđić, izbjeglica iz Maglaja, koji živi u Doboju, odustao je od samospaljivanja koje je namjeravao da izvrši danas, ali je najavio da će sutra početi štrajk glađu ispred zgrade općine Doboj.

Đorđić kaže da je od samospaljivanja odustao na nagovor prijatelja i nakon razgovora sa pravoslavnim svećenikom iz Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju, koji mu je rekao da Bog ne prašta nikome ko sebi ili drugom oduzme život.

On je Srni rekao da se na čin samospaljivanja odlučio zato što je ostao sam i iscrpio sve mogućnosti u vezi sa slučajem rušenja temelja porodične kuće u izbjegličkom naselju Lipac 2010. godine.

"To su porušili neki, meni nepoznati i zlonamjerni ljudi. Navodno, započeo sam bespravnu gradnju objekta, bez obzira što sam im pokazao kompletan projekat kuće koji je uradila dobojska projektna organizacija", pojasnio je Đorđić.

On navodi da u izbjegličkom naselju Lipac niko nema nikakvu dozvolu za gradnju, niti urbanističku, niti građevinsku i da nikome nije porušen niti jedan objekat. "U naselju ima oko 25 kuća i ja sam izbjeglica kao i svi oni koji su tu sagradili domove", pojasnio je Đorđić.

Đorđić je najavio da će sutra u 8.00 sati započeti štrajk glađu, a ako ga ne budu primile vlasti Doboja, otići će u Banju Luku i nastaviti štrajk ispred zgrade Vlade Republike Srpske.