BiH
0

Do nedjelje zatvoren saobraćaj na Graskom mostu u Banjoj Luci

Piše: D. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Banjoj Luci je od danas, pa sve do nedjelje, 15. jula, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji primarnog i sekundarnog vodovoda obustavljen saobraćaj za automobile preko Gradskog mosta u centru grada.

Za vrijeme obustave saobraćanja ulicom Cara Lazara, na dijelu od ulice Carice Milice saobraćat će samo autobusi javnog prijevoza, potvrđeno je u Administrativnoj službi grada Banja Luka.

U Gradskoj upravi su naveli kako se radi o najvećoj investiciji u Banjoj Luci poslije rata, kojom je predviđeno proširenje i poboljšanje vodosnabdijevanja u najužem centru grada i u nekoliko gradskih naselja.

Fotograf portala Klix.ba bio je kod Gradskog mosta u trenutku kada su radnici zatvorili ovu frekventnu gradsku saobraćajnicu, zbog čega je došlo do velike saobraćajne gužve.

Kako nam je potvrđeno, radove izvodi preduzeće Hidro-kop, a istim projektom planirana je i izgradnja novih kanalizacionih kolektora.

Za vrijeme obustave saobraćaja bit će postavljena privremena saobraćajna signalizacija, a automobili će biti preusmjeravani prema alternativnim ulicama.

Nadležni su danas apelovali na građane da imaju strpljenja i razumijevanja, jer se radi o projektu, koji je u gradu na Vrbasu bio više nego neophodan.