BiH
187

Do kraja sedmice umjereno oblačno i sunčano vrijeme sa nešto nižim temperaturama

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Građane BiH do kraja sedmice očekuje umjereno oblačno i sunčano vrijeme sa nešto nižim dnevnim temperaturama nego proteklih dana.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da će sutra u Bosni i Hercegovini prevladavati prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Tokom dana doći će do povećanja oblačnosti, a u cijeloj državi izgledni su pljuskovi i grmljavina, lokalno i sa gradom. Jače grmljavinsko nevrijeme je najizglednije poslije podne i u večernjim satima.

"Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu od 22 do 26, a najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 37, na jugu do 39 stepeni", navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu sutra malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanje oblačnosti sa kišom i pljuskovima, a postojat će uvjeti za pojavu grada i pojačanog vjetra. Jutarnja temperatura oko 18 stepeni, a najviša dnevna oko 34 stepena.

Nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom očekuje nas i u petak kada će jutarnje temperature zraka iznositi od 15 do 20, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepeni celzija, a najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 35, na jugu Hercegovine i do 37 stepeni celzija.

U subotu u Bosni i Hercegovini prije podne prevladavati će pretežno sunčano vrijeme.

"Poslije podne i u večernjim satima jači razvoj oblačnosti će uvjetovat lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna temperatura zraka od 31 do 37 stepeni", navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju očekuje nas prije podne nestabilno vrijeme sa kišom, a tokom dana, postupan prestank padavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 27 do 33 stupnja.