Ministarstvo odbrane BiH
0

Do kraja godine biće ispisano 2.700 vojnika OSBiH

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac najavio je danas da će u ovoj godini iz Oružanih snaga BiH biti ispisano 2.700 vojnika, od kojih će sa većinom biti raskinut ugovor.

"Manji broj vojnika otići će u starješinski kadar ili će biti zaposleni kao civilna lica pri Oružanim snagama BiH", rekao je Marjanac novinarima nakon prijema kod predsjednika Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ugovor se raskida sa vojnikom koji napuni 35 godina starosti, a u Oružanim snagama BiH sada ima i vojnika sa 40 godina starosti, što nije u skladu sa standardima NATO-a.

Marjanac je rekao da je Ministarstvo odbrane BiH uputilo Predsjedništvu BiH na konačno odlučivanje prijedlog odluke o upućivanju jedinice Oružanih snaga BiH u Avganistan.

"Na Predsjedništvu BiH je da odluči pozitivno ili negativno po tom prijedlogu, kao i  o tome u koji kontigent će vojnici iz BiH biti upućeni, da li će to biti u sastavu turskog, danskog, njemačkog ili američkog kontigenta, koje je predložilo Ministarstvo odbrane", naveo je Marjanac.