Prekinut štrajk
0

Do jutra normalizacija teretnog saobraćaja na graničnim prelazima

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Potpuna normalizacija teretnog saobraćaja na graničnim prelazima u BiH očekuje se do jutarnjih časova, nakon što je danas postignut dogovor o prekidu štrajka autoprevoznika, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske (RS).

U toku je deblokiranje carinskih terminala na graničnim prelazima u RS.

Granični prelazi Rača, Vardište i Uvac prohodni su za sve kategorije vozila, a na graničnom prelazu Orašje na izlazu iz BiH teretna vozila čekaju oko pola sata. Saobraćaj putničkih vozila i autobusa teče uz kraća zadržavanja, ističe se u saopštenju. 

I prelaz u Šamcu je odblokiran. Sa prelaza u Gradiški počelo je povlačenje kamiona, koje će u toku noći biti završeno. Autoprevoznici su počeli da se povlače sa graničnog prelaza Karakaj nakon što su čuli da je postignut sporazum o pravilniku o licenciranju. 

Nakon sedam dana mirnih protesta autoprevoznika za unutrašnji i međunarodni transport iz RS koji su nezadovoljni izmjenama Pravilnika o primjenama licenci za vozače u teretnom drumskom prevozu, danas je postignut dogovor da primjena tog pravilnika bude prolongirana do 30. juna naredne godine.