BiH
3

Do daljnjeg obustavljen saobraćaj na M-17 Maglaj-Doboj u mjestu Kosova

FENA
Na dionici magistralnog puta M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova) do daljnjeg je obustavljen saobraćaj.

Zbog preopterećenosti obilaznog pravca-regionalnog puta (R-465 preko Ševarlija), teretna vozila do četiri metra visine na ovoj obilaznici propuštaju se po posebnom režimu (iz jednog pa onda iz drugog pravca). Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja, ali se na ovom dijelu puta saobraća sporije, uz povremene zastoje.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na magistralnim putevima: M-16 Crna Rijeka-Krupa na Vrbasu, M-14.1 Brčko-Lončari i M-18 Bijeljina-B.Rača, kao i na regionalnim putevima R-458 Lopare-Gornja Tuzla i R-467 Olovo-Ribnica

Na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje mogu saobraćati putnička vozila i vozila do pet tona (autobusi ne mogu saobraćati ovom dionicom).

Zbog klizišta na magistralnom putu M-18 Bijeljina-Tuzla saobraća se otežano.

Na dionici M-14.1 Odžak-Bosanski Brod saobraćaju samo putnička vozila.

Na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se i na magistralnom putu M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa).

Na ostalim putevima vozači se upozoravaju na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica danas i naredna dva dana tunel "Crnaja" će biti bez električne energije od 10 do 15 sati.

Granični prijelazi Bosanski Šamac, Brčko i B. Rača i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a