Godišnjica smrti
2

DNZBiH: Političari poput Hamdije Pozderca zaslužuju poštovanje

FENA
Hamdija Pozderac
Hamdija Pozderac
Demokratska narodna zajednica (DNZ) BiH u petak je organizirala posjetu sarajevskom groblju Bare, gdje je odata počast istaknutom krajiškom i bh. političaru Hamdiji Pozdercu, povodom godišnjice njegove smrti, saopćeno je danas iz te stranke.

Ovom događaju, kao i svake godine, prisustvovao je veliki broj članova i simpatizera DNZ-a i građana Krajine koji su izrazili poštovanje čovjeku, koji je dao veliki doprinos u razvoju BiH, ali i Cazinske krajine.

Na prigodnoj ceremoniji prisutnima se uime DNZ-a obratio predsjednik Rifat Dolić, koji je podsjetio na doprinos Hamdije Pozderca u izgradnji savremene BiH te naglasio da našoj zemlji danas nedostaju takvi političari i vizionari, koji su interes i dobrobit naroda uvijek stavljali na prvo mjesto.

  • Hamdija Pozderac je dao nemjerljiv doprinos u razvoju Cazinske krajine, a posebno u razvoju Agrokomerca kao tada vodećeg preduzeća u bivšoj državi, istakao je Dolić, a navodi se u saopćenju. Danas, nažalost nema BiH u onoj mjeri i obliku kakvu zaslužuju njeni građani, ni Agrokomerca i drugih preduzeća, koji su hranili te iste građane, ističu iz te stranke. Sjećanje na bh. velikane još je živo i zato ljudi i političari kakav je bio Hamdija Pozderac zaslužuju naše puno i iskreno poštovanje, navodi se u saopćenju DNZ-a BiH.