BiH
0

DNZ: Neprimjerena kampanja povodom izbora u Hrvatskoj

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Općinski ogranak u Velikoj Kladuši Demokratske narodne zajednice (DNZ) BiH danas je oštro reagirao povodom neprimjerene kampanje pojedinih političkih partija na području Velike Kladuše u okviru kampanje za izbore u Republici Hrvatskoj.

"DNZ Velika Kladuša oštro osuđuje kampanju pojedinih stranaka, a posebno Narodne stranke 'Radom za boljitak' čiji aktivisti i politički emisari obilaze građane Velike Kladuše koji imaju pravo glasa u Republici Hrvatskoj i potplaćuju ih za glasanje za njihove kandidate, nudeći im novac i slične poklone kako bi kupili glas.

Da stvar bude još gora, oni to čine novcem koji su na krajnje sumnjiv i kriminalan način stekli mutnim radnjama u "Agrokomercu", a u sprezi s ovdašnjim kriminalnim krugovima", naveo je u saopćenju za javnost DNZ u Velikoj Kladuši.

Istovremeno je pozvao sve građane Velike Kladuše s pravom glasa u Hrvatskoj, a posebno svoje članove i simpatizere, da iskoriste biračko pravo i glasaju po svojoj savjesti za one koji to zaslužuju, navedeno je u ovom saopćenju.