BiH
0

DNZ: Građani BiH dobro znaju šta je siromaštvo, a vlasti ne čine ništa

FENA
Demokratska naroda zajednica (DNZ) BiH je povodom 17. oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, pozvala vlasti na svim niovima u BiH da napokon pokažu malo razumijevanja za stvarne probleme osiromašenih građana naše zemlje.

DNZ u saopćenju za javnost upozorava da građani BiH dobro znaju šta je siromaštvo i socijalna isključenost, dok vlasti ne čine ništa ili čine jako malo da bi se pokrenula široka akcija borbe protiv siromaštva.

Umjesto toga, navodi DNZ, cvjetaju siva ekonomija, privatizacijski i privredni kriminal, korupcija, a sve pod okriljem aktuelnih vlasti kojima je stalo samo do njihove političke egzistencije.

DNZ stoga poziva građane i organizacije civilnog društva da odlučnije istupe sa svojim zahtjevima i izvrše pritisak na vlasti kako bi hitno počeli provedbu aktivnosti na smanjenju siromaštva i socijalne isključenosti građana.

-Sve dok postoji ijedna javna kuhinja u BiH, aktuelne vlasti nemaju pravo da za sebe govore kako su uspješne ili kako je učinjen napredak, stav je DNZ-a.