BiH
0

DNS: Pavić: Nema sastanka sa Slavom Kukićem

SRNA
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić rekao je Srni da su saradnici, kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Slave Kukića tokom dana tražili da se sastanu sa predsjednikom ili sa nekim od funkcionera ove stranke, ali da se to danas neće desiti.

S obzirom da su predsjednik i potpredsjednik stranke odsutni, a generalni sekretar ne živi u Banjoj Luci, nismo u mogućnosti da se sastanemo sa kandidatom za predsjedavjućeg Vijeća ministara BiH Slavom Kukićem, rekao je Pavić.

On je ponovio da DNS samostalno nastupa u Parlamentarnoj skupštini BiH i da će se držati principa rotacije i pune nacionalne zastupljenosti i konstitutivnosti naroda.     

Slavo Kukić, kandidat   za predsjedavajućeg Vijeća ministara  BiH, danas će boraviti u Banjaluci  gdje bi trebalo da  razgovara  sa parlamentarnim  strankama iz Republike Srpske.   

Iz SNSD-a   je ranije rečeno da se niko iz ove stranke  neće sastati sa  Kukićem i razgovarati o njegovom programu, dok su iz SDS-a rekli da su spremni da se sastanu, ali da  ostaju  pri stavu da na čelo Savjeta ministara    treba da dođe neko ih bloka HDZ-HDZ 1990.