BiH
0

DNS na lokalnim izborima očekuje više od 100.000 glasova

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Cilj DNS-a na predstojećim lokalnim izborima jeste da dobije više od 100.000 glasova i da 14 kandidata ove stranke bude izabrano na funkciju gradonačelnika ili načelnika u Republici Srpskoj, rekao je večeras u Istočnoj Ilidži predsjednik ove stranke Marko Pavić.

Pavić je na tribini DNS-a u ovoj opštini istakao da ova stranka ima razloga da vjeruje u uspjeh na predstojećim izborima jer je na svim dosadašnjim izborima dobijao sve više i više glasova.

"Imamo dobre i kvalitetne ljude koji su se dokazali svojim iskustvom, a imamo i dosta mladih čiju energiju želimo da iskoristimo", rekao je Pavić.

On je naveo da DNS ima i izuzetno dobar program koji su radili eminentni stručnjaci iz Republike Srpske, dodajući da taj program garantuje razvoj lokalnih zajednica, ali i Republike Srpske.

"Treći element, koji mnogi nemaju, jeste iskustvo u vođenju lokalnih zajednica. DNS ima to iskustvo i pokazao je kako se i u postojećim uslovima može voditi lokalna zajednica da bude uspješna", rekao je Pavić, ističući da DNS očekuje dobar rezultat na području Sarajevsko-romanijske regije.

Napominjući da se DNS nije žalio ni na ekonomsku krizu, ni na Vladu Republike Srpske, Pavić je rekao da uspjeh tamo gdje je DNS, razmišlja se o dovođenju investitora i razgovara o ekonomiji i zapošljavanju.

"Želimo labavu BiH kao konfederaciju, Republiku Srpsku u dejtonskim okvirima, jake lokalne zajednice. Želimo i da se RS decentralizuje, da lokalne zajednice dobiju više ovlaštenja i da zajedno sa Republikom Srpskom brinu o ekonomskom razvoju", smatra Pavić.

On kaže da lokalne zajednice treba osposobiti, kako kadrovski, tako i materijalno, jer građani više od 90 posto potreba rješavaju u njima.

Kandidat DNS-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Slobodan Nogo, kojeg podržavaju SNSD, Socijalistička partija i Ujedinjena Srpska, rekao je da su njegovi ciljevi, ako dobije mandat, privlačenje domaćih i stranih investitora, rješavanje problema mladih, izgradnja igrališta, parkova, putne infrastrukture, kanalizacione mreže i drugo.

"Prioritet su i izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu, sale u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš'", istakao je Nogo.

Nosilac odborničke liste DNS-a za Skupštinu opštine Istočna Ilidža Darko Ljuboja rekao je da se na listi nalaze, uglavnom, mladi i obrazovani ljudi, uspješni privrednici i prosvjetni radnici.

"Zalažemo se da naši odbornici ne idu u opštinu samo jednom mjesečno da bi tamo glasali, nego da rade na terenu i da budu spona između lokalnog stanovništva i opštine koja treba da olakša građanima da krenu u podizanje i razvijanje privrede i malih i srednjih preduzeća", naglasio je Ljuboja.

Tribini, na kojoj su predstavljeni kandidati DNS-a za predstojeće lokalne izbore u opštini Istočna Ilidža, prisustvovalo je stranačko rukovodstvo i predstavnici koalicionih partnera - SNSD-a i Socijalističke partije.