BiH
20

DNS izašao pred Banjalučane sloganom "Mi znamo kako"

Piše: E. B.
Večeras je u sportskoj dvorani "Borik" Demokratski narodni savez (DNS) održao konvenciju i građanima Banje Luke predstavio kandidate za gradske odbornike na lokalnim izborima koji će se održati u oktobru ove godine.

Tom prilikom novinarima se obratio Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

"Mi smo večeras ovdje da građanima i članstvu DNS-a kažemo da mi znamo kako graditi RS i lokalne zajednice. Da bi to uradili nama podrška građana treba i mi ovaj put očekujemo preko 100.000 glasača da će se opredijeliti za našu opciju", izjavio je Marko Pavić pred sam početak konvencije.

On je istakao i da se nada da će pobijediti u svim izbornim jedinicama, njih 14, gdje je DNS-a dao kandidate za gradonačelnike opština.

"Mi za to imamo kadar i program, a imamo i iskustvo. Dokazali smo kako se mogu graditi lokalne zajednice i kako i u sadašnjim uslovima lokalna zajednica može biti uspješna i imati suficit, te izmiriti sve dugove i davati podsticaje privrednicima i poljoprivrednicima", rekao je predsjednik DNS-a.

Pavić je naglasio da njegova partija brine o RS i njenoj imovini i da je na listi prioriteta ekonomija i zapošljavanje.

Ne dozvoliti da se ponove devedesete

On je izrazio i brigu zbog teške političke situacije koja je prisutna u BiH i regionu.

"Vrijeme je dosta turbulentno i ono što nas u DNS-u brine je da je ovo vrijeme slično onom vremenu iz 91. godine", kazao je Pavić i dodao da je na nivou BiH ista vlast koja je bila početkom devedesetih.

"Ovo što se sada radi ukazuje na sličan scenariji kao i onaj koji nam se desio devedesetih", naglasio je Pavić i istakao da je DNS tu da mirnom retorikom, pozivom na uzdržanost i tolerancijom ne dozvoli da se ikada dogode mučna vremena koju smo doživjeli krajem prošlog stoljeća.