BiH
40

Đuro Čekić bi nakon šest dana štrajka glađu pristao i na građevinski materijal

FENA
Đuro Čekić (Foto: SRNA)
Đuro Čekić (Foto: SRNA)
Đuro Đekić, štrajkač glađu u parku Mladen Stojanović, ne odustaje od svojih zahtjeva da mu vlast, kako kaže, ispuni obećanje da će njegova sedmočlana porodica dobiti kuću, a on posao.

Niko mu se, kaže, od zadnjeg razgovora u utorak, u Palati predsjednika RS-a, nije obratio niti ponudio rješenje. Sada pristaje da mu se pomoć da i u građevinskom materijalu, te da dobije 2.000 KM da "može da preživi i plati majstore dok se kuća gradi“.

"Vlast neka je sramota što sam ja ovdje već šest dana, odvojen od svoje porodice", tvrdi Đuro, navodeći da zbog štrajka glađu već osjeća malaksalost.

Ponovo će se, kaže, u ponedjeljak obratiti u Palatu i tražiti razgovor s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, za koga vjeruje "da jedini može riješiti njegov problem“.

Nada se i da neće moratiti dovesti i trudnu suprugu u park da zajedno, kako kaže, traže ono što im je vlast i SNSD obećala.

Najteže mu je, dodaje, što mu blizanci 17. augusta slave rođenedan i želio bi da tada bude s njima. Čekić je simpatizer SNSD-a i zastavu te stranke je stavio ispred njegovog šatora u banjalučkom parku.

Đurina višečlana porodica živi u kući njegovog brata, iz koje će morati da izađe u septembru zbog neriješenih porodičnih odnosa.

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović rekao je ranije da je vlast već pomogla izgradnju kuće Čekićevog brata te da je ta porodica dobila i više nego neke druge u sličnoj socijalnoj situaciji.

Đuro međutim ponavlja da su mu SNSD-ovci u predizbornoj kampanji obećali i kuću i posao.