Reagovanje Bjeljevac toursa
4

Djevojčica nakon sukoba s rodicom ispala iz autobusa

Piše: D. Brkić
Foto: Bhbus.net
Foto: Bhbus.net
Rukovodstvo preduzeća Bjeljevac tours iz Kalesije je demantovalo tvrdnje očevidaca o ispadanju 14-godišnje djevojčice iz autobusa koji se kretao brzinom do 60 kilometara na sat.

Podsjetimo kako su očevici ustvrdili da je djevojčica ispala iz autobusa starog četiri decenije te da je imala sreće u nesreći što je pala nekoliko metara prije zaštitne ograde.

"Uistinu žalimo zbog nemilog događaja, jer nama je na prvom mjestu sigurnost putnika. Djevojčica je faktički izbačena iz autobusa poslije sukoba sa svojom rodicom. Naime, došlo je do naguravanja, a rodica ju je gurnula kroz vrata autobusa, koji je išao brzinom 50 kilometara na sat", kažu u rukovodstvu preduzeća Bjeljevac tours uz opasku kako je u autobusu na vidnom mjestu istaknuta naljepnica o zabrani naslanjanja na izlazna vrata.

Narednog dana, poslije nemilog incidenta, obavljen je tehnički pregled vozila, a u službenoj zabilješci je navedeno kako su svi parametri zadovoljavajući i da odgovaraju zakonskim odredbama.

"Autobus nije star 40 i više godina. Riječ je o autobusu koji je proizveden 1995. godine. Znamo da je priče o tom događaju proširila maloljetna osoba. Razgovarali smo s njegovim roditeljima, nakon čega smo odustali od tužbe", navode u Bjeljevac toursu.

Djevojčici je, prema istim tvrdnjama, pomoć ukazana u ambulanti u Tojšićima. U Bjeljevac toursu tvrde kako je djevojčica rekla da je sama kriva zbog nezgode te da niko ne zove policiju, jer joj, kako su nam naveli, roditelji neće dati da ide u školu.