BiH
7

Đenan Salčin još uvijek nije imenovan za v. d. direktora JP Autoceste FBiH, koplja se lome oko statuta

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada FBiH je još 07. marta 2016. dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Autoceste za imenovanje Đenana Salčina na funkciju v. d. direktora ovog preduzeća. Ipak, Nadzorni odbor ni do danas nije imenovao Salčina.

Jasmin Bučo, trenutni v. d. direktora JP Autoceste, potvrdio je za Klix.ba da i dalje obavlja ovu funkciju i da jedino Nadzorni odbor može donijeti odluku o njegovoj smjeni.

Buči mandat v. d. direktora ističe u maju 2016. godine, ali Salčin je, prema odluci Vlade FBiH, trebao biti imenovan na period do šest mjeseci.

Sjednica Nadzornog odbora JP Autoceste FBiH u martu je održana dva puta ali ni na jednoj nije ni razmatrana smjena Buče i imenovanje Salčina.

Prva je održana 07. marta i na njoj se o ovim pitanjima nije razmatrao smjenu Buče i imenovanje Salčina jer je Vlada FBiH tek taj dan dala prethodnu saglasnost na ovakve odluke.

No, nova sjednica Nadzornog odbora održana je danas, ali se ni na njoj nije razgovaralo o imenovanju Salčina. Kako Klix.ba saznaje, danas je sjednica Nadzornog odbora prekinuta nakon što članovi nisu mogli postići saglasnost oko izmjena Statuta.

Iz JP Autoceste FBiH potvrđeno je za Klix.ba da se radi na izmjenama statuta ali nisu mogli potvrditi koji dijelovi statuta bi se mijenjali.

Jedan od članova Upravnog odbora potvrdio je za Klix.ba da su sporni uvjeti koje kandidat treba ispunjavati da bi mogao biti imenovan za direktora JP Autoceste FBiH.