BiH
5

Dječija nedjelja u vrtiću "Slavuj" u Sarajevu

Klix.ba
U sarajevskom vrtiću "Slavuj", u ulici Josipa Vancaša 25, u sklopu Dječije nedjelje upriličen je prigodan program kojeg su izveli mališani, kao i izložba plakata sa porukama o dječijim pravima i promocija priručnika i brošure "Podrška djeci s razvojnim i drugim poteškoćama".

U ime Općine Centar prisustvovali su Mustafa Resić i Edina Muslić, savjetnici načelnika te Nevenka Škavo, predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Džidžikovac - Koševo I, na čijem području je ova predškolska ustanova.

Uz riječi dobrodošlice Mirjana Jovanović-Halilović, direktorica Javne ustanove Djeca Sarajeva, u čijem je sastavu vrtić "Slavuj", je kazala: "Veoma smo zahvalni Općini Centar koja je donirala 55.000 KM za sanaciju dvorišta ovog vrtića, kao i za svu dosadašnju nesebičnu podršku poboljšanju uvjeta boravka djece u našim predškolskim ustanovama".

U znak zahvalnosti za saradnju koju ostvaruju sa središnjom sarajevskom općinom, direktorica JU Djeca Sarajeva je uručila savjetniku Resiću dar za načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića - sliku koju su napravili mališani.

Po završetku programa, koordinatorica projekta "Podrška djeci sa razvojnim i drugim poteškoćama" Edinalda Jakubović je predstavila segmente kroz koje će taj projekt biti realiziran.

"Po prvi put radimo na ovakvom projektu i vjerujemo u njegov uspjeh. Imamo namjeru, kroz partnerski odnos sa JU Djeca Sarajeva formirati stručni tim za pružanje pomoći i podrške roditeljima, porodici, djeci i odgajateljima", kazala je Jakubović.