Nakon donatorske večeri
0

Djeci sa hemato-onkološkog odjeljenja po 5.280 KM

SRNA
Klinički centar Banja Luka: Pomoć oboljeloj djeci
Klinički centar Banja Luka: Pomoć oboljeloj djeci
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je po 5.280 KM za 44 porodice čija se djeca trenutno liječe na Hemato-onkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Banjaluka.

Dodik je, nakon posjete Odjeljenju i razgovora sa roditeljima oboljele djece, najavio rekonstrukciju odjeljenja, u šta će se, kako je rekao, i direktno uključiti.

Predsjednik RS je rekao da je novac prikupljen na donatorskoj večeri, održanoj 28. decembra u Banjaluci, koju je ocijenio uspješnom jer je od predviđenih 300.000 već prikupljeno 220.000 KM, dodavši da će ostatak biti dijeljen kako bude uplaćivan.

On je naveo da će novac, između ostalog, pomoći porodicama da djeca u kućnim uslovima imaju odgovarajući tretman.

Teška situacija

"Nadam se da ćemo pomoći ovim porodicama, čija se djeca liječe od malignih oboljenja što, samo po sebi, predstavlja tešku situaciju. Drago mi je što čujem da se ovdje uspješno liječe i da tim koji ovdje radi, potpomognut rukovodstvom Kliničkog centra, ulaže maksimalne napore da se to i osjeti", rekao je Dodik novinarima, nakon obilaska Odjeljenja i razgovora sa roditeljima oboljele djece.

Dodik je naveo da je sa rukovodstvom Kliničkog centra danas dogovoreno da se Odjeljenje rekonstruiše što je prije moguće, te da će odgovorni u naredenih mjesec dana sačiniti predračun i sagledati šta je neophodno za taj posao.
Direktor Kliničkog centra Banjaluka Mirko Stanetić rekao je da je Odjeljenje izuzetno dobro snabdjeveno lijekovima, dodavši da su otvaranjem Centra za radioterapiju stvorene sve pretpostavke za liječenje.

On je naveo da će u vrlo kratkom vremenu predsjedniku RS dostaviti elaborat uređenja Odjeljenja hemato-onkologije, kako bi boravak djece u njemu bio što kvalitetniji.

Mali heroji

Šef Odjeljenja doktor Jelica Predojević rekla je da će ovaj novac predstavljati značajnu pomoć ovim porodicama u borbi za zdravlje njihove djece.

Danica Babić, majka oboljele Marije, koja se od prošle godine liječi od leukemije, zahvalila se predsjedniku Dodiku u ime svih porodica, dodavši da su djeca koja se liječe od malignih oboljenja pravi mali heroji. 

Donatorskoj večeri u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, koju je inicirao i organizovao predsjednik RS Milorad Dodik, prisustvovali su poslanici u Narodnoj skupštini RS, ministri u Vladi RS, načelnici opština iz RS, privrednici, te brojni gosti iz političkog i javnog života RS.