BiH
46

Djeca SOS Dječijih sela BiH uživala u zabavi i paketićima

FENA
Novogodišnju zabavu i podjelu paketića za djecu koja odrastaju u SOS porodicama u SOS Dječijem selu Sarajevo i djecu uposlenika priredile su kompanije Bilim Pharmaceutical i Sarajevofarm.

Djeca su imala priliku uživati u priredbi, druženju sa Djeda Mrazom, prazničnoj trpezi, takmičenju u slaganju puzzle. Radost, smijeh i graja obilježile su ovu nedjelju u SOS Resursnom centru Hermann Gmeiner.

Bilim Pharmaceutical i Sarajevofarm su pored druženja za djecu, donirali 2.000 KM, kao i OTC proizvode koji će uz nadzor porodičnih ljekara biti na raspolaganju SOS Dječijim selima BiH.

Obezbjeđena je i dugoročna stipendija za jedno dijete iz SOS Dječijeg sela Sarajevo.

"Kako su djeca najugroženija kategorija u našem društvu, osobito djeca bez roditeljskog staranja, obaveza svih nas koji imamo mogućnosti je da pomognemo i olakšamo svaki njihov trenutak kako bi uvidjeli da neko ipak brine o njima. Ovim projektom, želimo donijeti osmijehe na dječija lica i radost u njihove živote", izjavio je direktor Bilim Pharmaceuticala Amir Morankić.

"Tim projektom želimo da potaknemo i druge kompanije, ali i pojedince na isto razmišljanje i slične aktivnosti, kako bi uvidjeli da su djeca najdragocjenija i da njima prvo trebamo pomoći", kazao je direktor Sarajevofarma Edin Hebibović, saopćeno je iz SOS Dječija sela BiH.