BiH
13

Djeca domova organizuju manifestaciju "Sarajevo ljubavi moja" u Domu mladih

Klix.ba
Djeca iz Dječijeg doma Bjelave, JU Djeca Sarajeva, korisnici Zavoda Pazarić i KJU Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba realizovat će projekat pod nazivom "Sarajevo ljubavi moja" 23. aprila 2016.godine u prostorijama Doma mladih.

Projekat se realizira na inicijativu doktora Harisa Mujanovića i Sulejmana Meme Haljevca, a podržava ga veliki broj ljudi iz kulturnog i javnog života BiH i regiona, koji će biti domaćini svim Sarajlijama i učiniti ovo druženje nezaboravnim. Za najmlađe posjetioce bit će upriličeno i druženje sa klovnom, kao i Dječiji disko.

"Cilj ovog projekta je izložba radova djece Domova kao i radova ostalih učesnika ove radionice na kojima će biti predstavljene sve znamenitosti grada Sarajeva, od Ilidže do Kozje Ćuprije. Svakako da rad na ovom djelu ima edukativni karakter, jer će na njemu biti prikazane sve znamenitosti grada Sarajeva koja su naslikala djeca KJU Doma za djecu bez roditeljskog staranja, štićenici Zavoda Pazarić, korisnici KJU "Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba" i djeca Ju Djeca Sarajeva, te veliki broj naših malih sugrađana koji su putem medija bili pozvani da budu aktivni sudionici ove radionice", rekla je Alisa Ibrahimović, stručna saradnica za informisanje KJU Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

Krajnji cilj projekta je socijalizacija djece Domova kroz druženje sa svojim naraštajima, a sve kako bi se razvili i stekli pojam o društvenim vrijednostima i normama. Događaj će trajati od 11 do 13 sati