BiH
19

Divanhana, Frenkie, Konvoj i gosti na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu

Piše: M. B.
Javni doček Nove godine i ovaj put će biti održan ispred BBI centra. Organizatori su obećali nezaboravan provod uz domaće izvođače, specijalne efekte, dva vatrometa i mnogo iznenađenja.

"Razgovarali smo s članovima Divanhane i Frenkijem, a u toku su pregovori s članovima Konvoja. Nismo još potpisali ugovore, ali oni bi trebali nastupiti za novogodišnju noć. No, oni neće biti jedini izvođači. Bilo nam je bitno da su to bh. izvođači i željeli smo dati priliku mladim ljudima da ih afirmišemo", rekao je za Klix.ba Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva.

Raspisan je i tender za dječiji program koji će također biti održan ispred BBI centra. Djeci iz socijalnih ustanova bit će podijeljeni paketići.

Za javni doček 2014. godine rebalansom budžeta Gradska uprava Grada Sarajeva je izdvojila 60.000 KM. Po 10.000 KM izdvojit će četiri sarajevske općine, Turistička zajednica KS i Kanton Sarajevo.

"Mislim da ćemo napraviti dobru zabavu s dosta manje novca u odnosu na prošlu godinu. Sada radimo na detaljima poput zvuka, efeketa i prenosa, jer nam je to bitno. Mislim da će proteći sve dobro, a pripremili smo i nekoliko iznenađenja koja nećemo otkrivati do slavlja", dodao je Čampara.

U ponoć, nebo iznad Sarajeva će biti prekriveno šarenim bojama vatrometa. Jedan će biti organizovan u centru grada, a drugi u Novom Gradu.