BiH
318

Dirljiv snimak: Kako je katastrofa uništila snove, ali ne i nadu

Klix.ba
Bh. navijači - BH Legion - Bosnian Ultras organizovali su akciju prikupljanja pomoći unesrećenom stanovništvu. Navijači reprezentacije BiH koji žive u zemljama širom svijeta još jednom su pokazali svoju ljudsku veličinu i uključili se u akciju pomoći. Tako je nestao i veoma dirljiv snimak iz Topčić Polja, ali i iz ostalih dijelova poplavljene BiH.

Nakon što su katastrofalne poplave zadesile BiH, navijači bh. reprezentacije okupljene u grupi BH Legion - Bosnian Ultras bez imalo razmišljanja pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći, a nije im se bilo teško organizovati bez obzira na to što ne žive svi u istoj zemlji.

Jedna grupa Ultrasa nedavno je posjetila Topčić Polje, a snimak koji su objavili najbolje pokazuje razmjere katastrofe koju je iza sebe ostavila prirodna nepogoda,

Iz vode i mulja vire krovovi kuća, negdje na nekom kamenjem zasutom putu leži plišano srce s posvetom najdražim roditeljima, oni koji su ostali u mjestu vode tešku bitku sa čišćenjem svog doma, a osmijeh na lice vratili su im Ultrasi koji su došli donijeti pomoć, ne samo u hrani već i svim ostalim potrebnim stvarima.

Bh. navijači načinili su snimak kako bi se oni koji nisu u mogućnosti obići Topčić Polje, uvjerili u razmjere katastrofe i priključili akcijama pomoći.

Osim u Topčić Polje, Ultrasi su pomoć odnijeli i u Janju, Maglaj, Zenicu...