Agencija za javne nabavke BiH
0

Direktorica sama sebi pomoćnica

SRNA
Direktor Agencije za javne nabavke BiH Đinita Fočo skoro tri mjeseca istovremeno obavlja i funkciju svog pomoćnika u ovoj instituciji.

Iako je direktor ove agencije od 2005. godine, Fočo je prošle godine prošla i na konkursu za pomoćnika direktora u Sektoru za pravne poslove i poslove obuke i analize, a nakon toga i na konkursu za direktora ove institucije, budući da joj je petogodišnji mandat isticao, piše današnji "Press".

Iz Agencije za državnu službu BiH ističu da je izbor rukovodioca koji će upravljati Agencijom za javne nabavke BiH usklađen sa zakonom i da nema ništa sporno što jedno lice u isto vrijeme obavlja dvije funkcije.

"Tačno je da je Fočo prvo izabrana za pomoćnika direktora, ali je činjenica da joj je prethodni mandat isticao. Nakon što joj je komisija povjerila novi direktorski mandat, automatski joj se završio mandat pomoćnika, tako da ćemo sa dopunske liste birati čovjeka za tu funkciju", navode u Agenciji za državnu službu BiH.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković rekla je da je zaprepašćena činjenicom da neko istovremeno obavlja funkciju direktora i pomoćnika direktora u Agenciji za javne nabavke BiH.