BiH
8

Direktori starogradskih škola uručili zahvalnicu načelniku Hadžibajriću

FENA
Direktori osnovnih i srednjih škola s područja općine Stari Grad danas su načelniku Općine Ibrahimu Hadžibajriću uručili zahvalnicu za uspješno realiziran projekt postavljanja videonadzora na školskim objektima.

Riječ je o projektu u okviru kojeg je postavljeno 98 vanjskih i unutrašnjih kamera, a projekt je koštao oko 35.000 KM i u cijelosti ga je finansirala Općina Stari Grad.

Hadžibajrić je podsjetio da su na školskim objektima postavljene vrhunske kamere i to na način na koji su to zahtijevali i sami direktori.

"Općina Stari Grad je prva jedinica lokalne samouprave u Kantonu Sarajevo koja je s videonadzorom pokrila gotovo sve školske objekte na svojoj teritoriji. U narednom periodu videonadzor će biti postavljen na Gazi Husrev-begovu medresu i Srednju ugostiteljsko-turističku školu", istakao je Hadžibajrić.

U okviru ovog projekta, dodao je, nabavljena i adekvatna oprema za Policijsku upravu Stari Grad, kako bi njeni uposlenici svakodnevno mogli nadzirati školske objekte.

Komandir PS Stari Grad Safet Gagula kazao je da će realizacijom ovog projekta rad policije znatno biti olakšan.

Pojasnio je da su postavljene kamere najmanje za 50 posto kvalitetnije u odnosu na one koje su ranije bile postavljene na određenim objektima. Imaju odličnu rezoluciju i mogu detektirati i najsitnije detalje, saopćeno je iz Općine Stari Grad.