BiH
0

Direktor policije RS boravio u Srebrenici uoči obilježavanja 20. godišnjice genocida

Piše: M. S.
Direktor policije RS Gojko Vasić danas je boravio u radnoj posjeti Srebrenici gdje se sastao sa Ćamilom Durakovićem, načelnikom Općine Srebrenica i predsjednikom Organizacionog odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

"Razmijenili smo prve informacije o događajima koji nas očekuju kako bismo u maksimalnom kapacitetu i na zadovoljstvo svih organizovali sve aktivnosti koje nas očekuju u julu. Razgovarali smo malo i o sigurnosnoj situaciji i problemima koji su se ovdje dešavali. Još jednom želimo poslati poruku mira i tolerancije građanima, ne samo Srebrenice, već i RS-a i cijele Bosne i Hercegovine", rekao je Vasić te dodao kako će osiguranje ovogodišnje komemoracije biti organizovano zajedno sa drugim agencijama i službama iz BiH na najvišem nivou kao i do sada.

Ćamil Duraković je kazao kako je ohrabren ovom posjetom.

"Ona dolazi u periodu koji je bio prilično turbulentan i ostavio nam neke posljedice ovdje. Hvala Bogu da se te stvari na neki način relaksiraju. S obzirom na to da smo mi operativci koji će snositi najviše odgovornosti za sva dešavanja u narednom periodu mislim da je važno da je Policija RS kao glavni nosilac aktivnosti za aspekt sigurnosti spremna da pruži sve svoje kapacitete kako bi 11. juli prvenstveno, a zatim i 12. i sve ono što će uslijediti prošlo u najboljem redu", kazao je Duraković.