Sarajevo
0

Direktor FBI-a posjetio FUP i sjedište OSA-e

FENA
U sklopu boravka u našoj zemlji, danas je Robert S. Mueller, direktor Federalnog biroa za istrage SAD-a (FBI) zajedno s Chariesom Englishom, veleposlanikom SAD-a, posjetio Federalnu upravu policiji, kojom prilikom je razgovarao s Zlatkom Miletićem, direktorom Federalne uprave policije.

Razgovarano je o stanju sigurnosti u našoj zemlji i cijeloj regiji, te naporima policijskih agencija da se koordiniranim radom i izravnom suradnjom suprotstave problemima organiziranog kriminala i terorizma kao globalnog problema svake zemlje i društva u cjelini.

Direktor FBI-a istakao je svoje zadovoljstvo suradnjom koju Federalni ured za istrage ima sa Federalnom upravom policije i drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, te podržao opredijeljenost službenika FUP-a da svojim radom budu važan faktor stabilnosti među policijskim agencijama u našoj zemlji i zemljama jugoistočne Europe.

„Posjet direktora FBI-a je priznanje nastojanjima Federalne uprave policije da stvori siguran ambijent svima koji borave i žive u našoj zemlji i poticaj da partnerskom suradnjom i borbom protiv svih oblika sigurnosnih problema doprinosimo ukupnoj sigurnosti u cijeloj regiji" rekao je prilikom susreta Zlatko Miletić, direktor Federalne uprave policije, saopćeno je.

Robert S. Mueller u sjedištu OSA-e

Direktor FBI-a Robert S. Mueller je, sa svojim saradnicima i ambasadorom SAD-a u BiH Charles Englishom, posjetio sjedište OSA/OBA BiH gdje se susreo s Almirom Džuvom, generalnim direktorom OSA/OBA-e i njegovim saradnicima, saopćeio je Kabinet generalnog direktora OSA/OBA-e BiH.