BiH
693

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH dobila prvu generaciju kadeta

Piše: E. F.
Svečano položena zakletva (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mile Jurić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Prva generacija kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela danas je položila svečanu zakletvu u okviru ove policijske Agencije, te je ona tako dobila novi, mlad, obučen i osposobljen kadar čak i za najsloženije policijske poslove.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, pročitao je tekst svečane zakletve kadetima, koju su oni za njim ponovili te se završnim riječima "Ja sam policajac Bosne i Hercegovine" zakleli da će savjesno i odgovorno štititi prava, slobode i sigurnost svih građana BiH.

Državni ministar sigurnosti čestitao je kadetima te im poželio zdravlje i dugu i uspješnu policijsku karijeru.

"Ušli ste u jednu časnu profesiju, časno zanimanje koje traži veliku odgovornost i koja će pred vas staviti velike izazove. Zato prije svega uvijek imajte na umu da štitite ustavno uređenje i integritet BiH i da vodite računa, uvijek i na svakom mjestu, o zaštiti svakog građanina BiH. To se od vas traži i to će biti vaš najbolji doprinos kao policijskih službenika državi BiH", kazao je Mektić.

Kadetima se obratio i Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kadeti položili svečanu zakletvu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kadeti položili svečanu zakletvu (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

"Dobili ste šansu demonstrirati svoju odlučnost i posvećenost ovom poslu. Novi posao bit će pun izazova i nepoznatih iskustava i novih pogleda na ono što vas čini čovjekom. Svako od vas će imati svoju misiju koja bi trebala biti usmjerena ka tome kako postati najbolji policajac. Na dobrom ste putu i želim da budete ponosni na ono što ćete predstavljati. Pri tome trebate slijediti postulate koji kažu budi pravi drug i policajac kojem se može vjerovati. To nije lako ali je to bitka koja stoji ispred svih vas", kazao je Vilić.

Mile Jurić, zamjenik direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kazao je da su novi kadeti od velikog značaja za Direkciju s obzirom na to da su kapaciteti ove agencije popunjeni svega 65 posto.

"Novi kadeti mnogo znače u smislu osposobljavanja ove agencije u kadrovskom smislu. Sada imamo novi kvalitet i stručan kadar osposobljen za posao koji ih čeka", kazao je Jurić.