BiH
18

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH bit će smještena u krugu firme Zrak

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine do kraja 2018. godine će biti smještena u krugu firme Zrak, potvrđeno je za Klix.ba iz Direkcije te je istaknuto da je riječ o trajnom smještaju ove institucije.

Naime, Vijeće ministara BiH je na prijedlog Ministarstva finansija i trezora donijelo Odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta pod nazivom "Projektiranje, sanacija, rekonstrukcija i nadogradnja objekta Zrak u Sarajevu za smještaj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela".

"Sredstva za realizaciju projekta rekonstrukcije zgrade Zrak za potrebe smještaja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u vrijednosti od tri miliona KM bit će osigurana u 2017. godini. Višegodišnji projekt će biti realiziran u periodu od 2017. do 2018. godine. Služba za zajedničke poslove institucija BiH je nosilac navedenog projekta. Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH će zajedno sa Službom definirati potrebe za smještajnim prostorom i zajedno sa Službom raditi na realizaciji projekta", izjavio je za Klix.ba direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić.

Direktor firme Zrak Ismo Hebibović za naš portal je izjavio kako nije upoznat o realizaciji ovog projekta te da ga niko iz Vijeća ministara, niti iz Službe za zajedničke poslove institucija nije kontaktirao.

"Još uvijek nismo upoznati o ovom projektu, ne znamo o kojoj zgradi je riječ, a zgrada administracije i još jedan objekat su u potpunosti vlasništvo firme Zrak. Od nas nisu ništa kupovali, niti imaju namjeru", kratko je prokomentirao Hebibović i dodao kako ima saznanja da Direkcija u neposrednoj blizini Zraka posjeduje objekte koje je davno kupila za svoje potrebe.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH su dodali da je riječ o trajnom smještaju svih uposlenika institucije koja se trenutno nalazi u ulici Aleja Bosne Srebrene u sarajevskom naselju Nedžarići. Objekat je u vlasništvu Studentskog centra Sarajevo koji koristi preostali prostor za smještaj studenata.

Direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić za naš portal je izjavio da će u slučaju preseljenja Direkcije objekat vjerovatno dobiti novog korisnika. Kadrić navodi da je Studentski centar koji je u vlasništvu Kantona Sarajevo dao na korištenje dio zgrade Direkciji za koordinaciju policijskih tijela te je on u potpunosti funkcionalan i prilagođen za njihove potrebe, a nikako za potrebe studenata.