BiH
66

Diplomski koncert učenika OMŠ Avdo Smailović: Učenica generacije Merima Hubjer

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Kruna šestogodišnjeg školovanja generacije učenika Osnovne muzičke škole Avdo Smailović bio je tradicionalni diplomski koncert u Centru za kulturu Goražde.

Ispraćena je još jedna uspješna generacija učenika, njih 19, koji su postigli značajne rezultate u ovoj školi. Ipak, neki od njih su se posebno istakli svojim angažmanom i rezultatima postignutim na brojnim takmičenjima, pa ih je Nastavničko vijeće proglasilo ponosima generacije.

Nagrade su tako uručene Naidi Hadžiahmetović, Alenu Ćebi, Sabri Omeragić, Edvinu Rahman i Emiru Vehaboviću. Učenica generacije je Merima Hubjer koja svira flautu u klasi nastavnice Ajle Balić.

"Ja sam presretna, ovo je bila jedna posebna godina za mene lično, ali i cijelu školu, jer sam zajedno sa Ismihanom Perlom osvojila i specijalnu nagradu na Federalnom takmičenju učenika i studenata muzike. Spremam se za prijemni jer ću upisati Srednju muzičku školu u Sarajevu i zahvalna sam svojim roditeljima koji su mi to omogućili“, izjavila je za Klix.ba Merima Hubjer, učenica generacije OMŠ Avdo Smailović.

Tokom koncerta, učenicima koji su osvojili nagrade na međunarodnim takmičenjima u Ugljeviku, Omišu, Istočnom Sarajevu i na Federalnom takmičenju učenika i studenata muzike koje je održano u Sarajevu, uručene su zahvalnice.

"Mi smo prezadovoljni postignutim rezultatima u ovoj godini, sretni smo što pored svih onih obaveza koje djeca imaju i svega što im u današnje vrijeme odvlači pažnju, oni ovdje u našoj muzičkoj školi vrijedno rade i postižu rezultate. Dokaz za to je i ova godina i ja im od srca čestitam, kao i svim nastavnicima i profesorima koji su uz njih sve ove godine“, kazala je ovom prilikom Selma Verem, direktorica OMŠ Avdo Smailović.

Uz diplomce, na koncertu je nastupio i školski hor, a koncert je završen izvedbom kompozicije "Otkriće raja“ u kojoj su učestvovali školski orkestar i hor pod dirigentskom palicom nastavnice Anele Poturak, te diplomci i nastavnici ove škole.

Ova obrazovna ustanova ove godine obilježava i značajan jubilej - 40 godina postojanja.