Banja Luka
0

Diplomirao 500. arhitekta

SRNA
Na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci danas je diplomski rad odbranio 500-ti student arhitekture.

Student Radana Turjačanin diplomirala je na temi ''Revitalizacija objekta sa stilskim i ambijetalnim karakteristikama u procesu kreiranja gradske scene – analiza i revitalizacija graditeljske cjeline u ulici Mladena Stojanovića u Gradišci''.

U saopštenju za javnost Univerziteta u Banjaluci navodi se da su u komisiji za odbranu petstotog diplomskog rada na odsjeku arhitekture bili dekan Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Milenko Stanković i profesori Nađa Kurtović-Folić i Siniša Vidaković.

Arhitektonsko-građevinski fakultet Univerziteta u Banjaluci osnovan je 1996. godine i do sada je studijske programe arhitekture, građevine i geodezije na ovom falkultetu pohađalo više od 2.000 studenata.

Fakultet trenutno ima ima 16 stalno zaposlenih profesora, 11 viših asistenata, 22 asistenta, dva stručna saradnika i jednog lektora,  te 32 gostujuća profesoora, 18 saradnika iz prakse, 14 nenastavnog osoblja.